GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

  

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Novo vozilo GVC 16/25 v garaži PGD Lokvica

Novo vozilo GVC 16/25 je varno parkirano v garaži gasilskega doma na Lokvici. Pred desetimi leti se je dogradila garaža ravno z namenom, da bi bil primeren za takšno vozilo. Vsa ta leta smo potrpežljivo čakali na pravi trenutek, delali na članstvu, usposabljali operativne člane, skrbeli za podmladek in tudi skrbeli za visok nivo morale v društvu. Tudi s tekmovanji, ki smo ga leta 2018 člani A okronali z naslovom državnega prvaka za memorial Matevža Haceta. Vse z namenom, da se društvo pripravi na prihod takšnega vozila in da se nivo operative v društvu dvigne na višjo raven, s katero bi lahko bistveno pripomogli k večji požarni varnosti v celotni občini in širše, ne samo v naši bližnji okolici.

In vsi ti majhni kamenčki so se v zadnjem letu zložili v celoten mozaik. Izjemna angažiranost vodstva Gasilske zveze Metlika in občine Metlika sta počasi dodajala zadnje kamenčke. Spomladi 2020 pa se je slika zložila v celoto s podpisom pogodbe s podjetjem Rosenbauer o izdelavi vozila in januarja 2021 smo lahko celoten mozaik postavili na steno s prihodom vozila na Lokvico.

S tem smo zaključili obdobje, ki ga je krojilo staro orodno vozilo TAM in odpiramo novo poglavje v operativnem delovanju Pgd Lokvica z vozilom MAN.

Še enkrat hvala vsem, ki ste nam pomagali realizirati ta projekt, mi bomo pa poskrbeli da upravičimo vaše zaupanje in da bomo pri vas če nas boste potrebovali.

Naj zaključim z anekdoto, katero sem slišal in je še kako resnična zakaj se takšno vozilo potrebuje: “Takšno vozilo potrebujemo, da ga ne bi nikoli zares potrebovali”.

Spodaj si lahko ogledate fotografije vozila.

NA POMOČ,

UO Pgd Lokvica

21.1.2021