GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Posvet mentorjev mladine, Zreče 2020

Mladinski svet, ki deluje pri gasilski zvezi Slovenije, že vrsto let organizira dvodnevni posvet mentorjev gasilske mladine. Tudi letošnji je potekal v Termah Zreče, in sicer v petek, 17. 1. 2020 in soboto, 18. 1. 2020. Na posvetu se je zbralo preko 180 mentorjev gasilske mladine iz celotne Slovenije.

Belokranjska regija je imela na posvetu 6 predstavnikov. Gasilsko zvezo Metlika sta zastopala Denis Spudič iz PGD Metlika in Simona Bajuk iz PGD Primostek, oba člana Mladinske komisije pri GZ Metlika, ter Amir Mehadžić, predsednik MK GZ Metlika ter član Mladinskega sveta pri GZS. Iz GZ Semič sta bila prisotna predsednik MK GZ Semič Andrej Jakša in Jure Kočevar, iz GZ Črnomelj pa predsednik MK GZ Črnomelj Darjan Grudnik in Matej Pezdirc.

Posvet se je v petek pričel z uvodnim pozdravom predsednice Mladinskega sveta GZS Renate Rupreht, nadaljeval pa se je s predavanjem o stresu pri reševalcih, o katerem je predaval psiholog in načelnik gorsko-reševalne postaje Tolmin Žarko Trušnovec. Po krajšem odmoru sta v nadaljevanju o aktualnostih v gasilski organizaciji spregovorila predsednik in poveljnik GZS, Janko Cerkvenik in Franci Petek. Po večerji je sledil družabni večer, ki ga je letos pripravila Dolenjska regija.

Sobotno dopoldne je bilo rezervirano za delavnice. O odnosih med ljudmi je predavala psihologinja Neva Kumer, Andrej But iz podjetja Value add games je vodil predstavitev družabne igre na temo gasilcev, Oskar Neuvirt pa je na delavnici z naslovom “Velike zgodbe na malem odru” predstavil možnosti namiznega gledališča in zabavno poševno steno. Po zasluženem kosilu sta članici Mladinskega sveta GZS Lavra Slatenšek in Nina Kotar predstavili temeljne programe usposabljanja mladih gasilcev, za konec pa sta o novostih letošnjega kviza gasilske mladine spregovorili še članici Mladinskega sveta GZS Andreja Zupančič in Nina Kotar.

Posvet se je zaključil s skupinskim fotografiranjem, nakar je sledil odhod proti domu.