GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Regijsko srečanje društev mladi gasilec osnovnih šol Bele krajine 2019

V šolskem letu 2018/2019 je na OŠ Metlika že četrto leto odkar je začel delovati krožek DMG (Društvo mladi gasilec), na PŠ Suhor pa tretje leto. Krožek poteka pod vodstvom mentorja Tomaža Žuglja v Metliki in na Suhorju.
Na pomoč pri praktičnemu delu pa nam so priskočili na pomoč gasilci iz PGD Metlika in PGD Suhor.

Krožek DMG smo v letošnjem šolskem letu zaključili z regijskem srečanjem Društev mladi gasilec osnovnih šol Bele krajine, ki je bilo v ponedeljek, 10. junija 2019, ob 16.00 uri na OŠ Metlika.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega dela in praktičnega dela. Znanje za teoretični del smo pridobivali skozi šolsko leto. Tekmovanje je potekalo v organizaciji OŠ Metlika, GZ Metlika in Mladinske komisije pri RSBK. Sodelovalo je 29 ekip pri kategoriji mlajših in 11 ekip pri kategoriji starejših učencev.
Iz OŠ Metlika je nastopilo 5 ekip v kategoriji mlajših učencev in 1 ekipa v kategoriji starejših učencev, iz PŠ Suhor pa je nastopilo 6 ekip v kategoriji mlajših učencev.
Pri kategoriji mlajših je ekipa v sestavi Ana Štubljar, Ana Rajakovič in Ula Bezek osvojila 3. mesto, ekipa v sestavi Jakob Pašič, Oliver Budački in Vid Šetinc pa 1. mesto.

TOMAŽ ŽUGELJ,
mentor DMG na OŠ Metlika

 

Krožek DMG pa se je v šolskem letu 2018/2019 že drugo leto izvedel tudi v OŠ Podzemelj, in sicer pod mentorstvom Simone Bajuk iz PGD Primostek. Na regijskem srečanju sta iz GZ Metlika tako sodelovali tudi dve ekipi OŠ Podzemelj, in sicer ena v mlajši in ena v starejši kategoriji.

Simona Bajuk, mentorica DMG na OŠ Podzemelj