GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

GASILSKA ZVEZA METLIKA

17. Pokal Lokvice in pokal Bele krajine

Leto se je obrnilo in zopet smo imeli gasilci priložnost, da se na Lokvici podružimo in poveselimo na naši veselici. Hkrati smo tudi tekmovali za 17. Pokal Lokvice in pokal Bele krajine. Če ne bi imeli 3 leta premora zaradi enega nadležnega virusa, ki je nekaj let povzročal preglavice po vsem svetu, bi bilo to že 20. tekmovanje za pokal Lokvice. Vpliv teh nekaj let je še vedno opazen v manjšem številu enot kot pred korono, vendar se stanje izboljšuje. Tako smo letos gostili že 12 enot v 3 kategorijah.

Pri starejših gasilcih je zmagala enota PGD Kot-Brezje, pri članicah PIGD Krka Novo mesto, pri članih pa domača mlajša ekipa Lokvica jr.

Domači gasilci in gasilke seveda smo pripravili tudi celo vrsto aktivnosti za vse obiskovalce, tako da ni bilo nikomur dolgčas. Z odlično glasbo nas je zabaval ansambel Petan. Ob njihovih zvokih so se na plesišču razgibali stari in mladi. Za lačne smo spekli odlično pečenko in čevapčiče. Za sladkosnede so domače gasilke pekle slastne palačinke. Žejni so našli rešitev za velikim šankom, kjer smo za vsakega našli rešitev kako bi se lahko odžejali v tistem vročem popoldnevu. Z bogatim srečelovom smo odkrivali katere skrivnosti se skrivajo za izbrano srečko. Za željne adrenalina smo pripravili tudi ZIP-line, ki so ga mnogi, predvsem najmlajši, z veseljem preizkusili. Najpogumnejši pa so se lahko preizkusili v krotenju bika. Če pa kdo ni našel nič zanj od zgoraj naštetega, pa je lahko užival v dobri družbi gasilcev in obiskovalcev od blizu in daleč.

Da smo veselico in tekmovanje dobro pripravili in da so bili gosti zadovoljni, so pokazale polne mize obiskovalcev do zgodnjega jutra. Hvala vsem ki ste pripomogli k tako lepem dogodku, eni z obiskom, drugi s pomočjo pri pripravi in pospravljanju, tretji pa z organizacijo, ostali pa tudi kako drugače. Vsak je dodal svoj delček k super veselici, tako da se že veselimo naslednjega leta, ko bomo lahko vse skupaj ponovili.

Gasilci iz Lokvice