GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Regijsko tekmovanje v orientaciji 2024

V Tribučah je v soboto, 31. avgusta 2024, potekalo Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji. Zbrali so se mladi gasilci in gasilke iz vseh treh belokranjskih regij – GZ Metlika, GZ Črnomelj in GZ Semič. Svoje znanje so preizkusili v treh kategorijah – pionirji, mladinci in pripravniki. Iz GZ Metlika so se tekmovanja udeležile 4 ekipe pionirk, 4 ekipe pionirjev, 4 ekipe mladincev, 3 ekipe mladink in 1 ekipa gasilskih pripravnic. Konkurenca je bila velika, saj je bilo skupno prijavljenih 53 ekip.

Izjemen trud, znanje in navsezadnje tudi kanček sreče je vsem tekmovalcem prinesel odlične rezultate. Veseli in ponosni smo na najboljše ekipe, ki se bodo pomerile na državnem tekmovanju iz gasilske orientacije, ki bo potekalo 21.9.2024 v Logatcu.

V kategoriji pionirji nas bodo na državnem tekmovanju zastopali PGD Podzemelj, ki je dosegel 1. mesto in PGD Gradac, ki je osvojil 2. mesto.

V kategoriji pionirk nas bo zastopal PGD Gradac, ki je dosegel 2.mesto. PGD Krasinec je dosegel 3.mesto.

V kategoriji mladincev je 3. mesto dosegel PGD Slamna vas.

V kategoriji gasilskih pripravnic nas bo zastopal PGD Gradac, ki je dosegel 1.mesto.

Vsem ekipam iskreno čestitamo za odlične rezultate in jim želimo veliko sreče, znanja in dobrih rezultatov na državnem tekmovanju.

Ponosni smo, da boste zastopali Belokranjsko regijo.

Srečno in z gasilskim pozdravom: “Na pomoč!”

 

Miha Ambrožič, Predsednik komisije za mladino GZ Metlika