GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

  

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Srečanje starejših gasilcev GZ Metlika

V soboto, 21. 9. 2024 smo gasilci PGD Dobravice na športnem igrišču Perišče gostili starejše gasilce in gasilke naše zveze. Zbralo se nas je preko 130.

Po pozdravu predsednika komisije za veterane pri GZ, tov. Nemaniča, nas je nagovoril predsednik GZ tov. Štubljar. Z zanimanjem smo poslušali njegovo predstavitev dela in dosežkov v preteklem letu. Povedal je, da smo bogatejši za 37 gasilcev s činom višji gasilec, 15 novih nižjih gasilskih častnikov in 5 gasilskih častnikov

Govoril je o odličnih dosežkih na tekmovanjih, omenil mladinski tabor na Želebeju kjer je taborilo 103 otrok pod vodstvom 42-ih mentorjev. Največji dosežek pa sta dva nova vozila. PGD Radovica je bogatejša za vozilo GVC-1 in PGD Suhor za vozilo GVGP-1, ki je tudi edino tako vozilo v zvezi.

Na koncu pa se je zahvalil za vse preteklo delo starejših gasilcev, saj brez preteklosti tudi sedanjosti ne bi bilo.

Potem je še članica komisije za starejše v verzih opisala KS in tako je bil uradni del končan. V prijetnem vzdušju, ob dobri pogostitvi domačih gasilcev in prelepem sončnem vremenu se je druženje nadaljevalo.

Prej omenjena avtomobila pa so gasilci pripeljali na ogled in tako se je nekaj hrabrih, tudi bolj starejših gasilcev podalo pod nebo. To je bilo enkratno doživetje.

Zadovoljni in polni vtisov smo se v popoldanskih urah odpravili domov.