GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

  

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Zaključek tabora mladih GZM 2024

V četrtek, 10.10.2024, je v gasilskem domu PGD Gradac potekalo druženje mentorjev, mentoric, pomočnikov, pomočnic in vseh drugih članov in članic, ki so tako ali drugače pripomogli k organizaciji in realizaciji projekta Tabor mladih GZM 2024.

Tabor mladih je potekal meseca avgusta v dveh terminih. Skupno se ga je udeležilo preko 100 otrok iz društev Gasilske zveze Metlika. Skupaj z mentorji in ostalimi pomočniki je bilo vseh udeležencev krepko čez 200, ker je zavidanja vredna številka.

Zbrane so nagovorili predsednik Komisije za delo z mladimi tovariš Miha Ambrožič, predsednik Gasilske zveze Metlika tovariš Martin Štubljar, poveljnik Gasilske zveze Metlika tovariš Srečko Hrastar in predsednica Komisije za delo s članicami tovarišica Irena Bajuk Fir.
V svojih nagovorih so strnili misli ob uspešni realizaciji projekta, povzeli dogajanje in organizacijo, ki je potekala v ozadju in se seveda zahvalili vsem sodelujočim, brez katerih ne bi šlo.
Glede na izkušnje in otroške nasmehe ob zaključku taborjenja smo se vsi strinjali, da je Tabor 2024 bil prvi v nizu taborov GZM, ki bodo še boljši, še večji in še zanimivejši. Tudi to je eden izmed načinov, kako privabiti mlade v gasilske vrste in jim približati gasilske vrednote.

Ob zaključenem uradnem delu je druženje potekalo v sproščenem vzdušju ob hrani in pijači, za katero so bili zadolženi tovariši gasilci iz PGD Gradac.

Avtor:
Miha Ambrožič
predsednik komisije za mladino GZ Metlika