GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Regijski kviz gasilske mladine 2023

V soboto, 1. 4. 2023, je bil v OŠ Belokranjskega odreda v Semiču izveden regijski kviz gasilske mladine. V treh kategorijah je v teoretičnem in praktičnem preverjanju znanja in spretnosti med seboj tekmovalo kar 71 ekip iz vseh treh belokranjskih gasilskih zvez, in sicer 37 ekip pionirjev, 31 ekip mladincev in 3 ekipe pripravnikov.

V kategoriji pionirjev se je na tretje mesto uvrstila ekipa PGD Črnomelj 1, drugo mesto je osvojila ekipa PGD Slamna vas in prvo mesto ekipa PGD Semič 2. V kategoriji mladincev je tretje mesto osvojila ekipa PGD Semič 1, drugo mesto ekipa PGD Metlika 3 in prvo mesto ekipa PGD Semič 2. V kategoriji pripravnikov pa je tretje mesto osvojila ekipa PGD Tanča gora, drugo mesto PGD Stari Trg ob Kolpi in prvo mesto PGD Dragatuš.

Na državno tekmovanje, ki bo potekalo 15. aprila na OŠ Brinje v Grosupljem, se je tako uvrstilo pet ekip, in sicer pionirji PGD Slamna vas in PGD Semič 2, mladinci PGD Metlika in PGD Semič 2, ter pripravniki PGD Dragatuš.

Vsem udeleženim ekipam čestitamo za dosežene rezultate, uvrščenim na državno tekmovanje pa veliko znanja in sreče tudi na državnem nivoju.