GASILSKA
ZVEZA
METLIKA

GASILSKA ZVEZA METLIKA

Društvo mladi gasilec na OŠ Metlika in PŠ Suhor

Tudi v šolskem letu 2023/ 2024 je na OŠ Metlika in PŠ Suhor potekal krožek DMG (Društvo mladi gasilec). Krožek je potekal pod vodstvom mentorja Tomaža Žuglja na Suhorju in pod vodstvom mentorjev Ane Gerzerič in Tomaža Žuglja v Metliki.

Na pomoč pri praktičnemu delu so nam priskočili na pomoč gasilci iz PGD Metlika in PGD Suhor za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Krožek DMG smo v letošnjem šolskem letu po nekaj letih premora spet zaključili z regijskem srečanjem Društev mladi gasilec osnovnih šol Bele krajine, ki je bilo v četrtek, 18. aprila 2024, ob 16.00 uri na OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega dela in praktičnega dela. Znanje za teoretični del smo pridobivali skozi šolsko leto. Tekmovanje je potekalo v organizaciji OŠ Mirana Jarca, GZ Metlika in Mladinske komisije pri RSBK. Sodelovalo je 41 ekip pri kategoriji mlajših in 9 ekip pri kategoriji starejših učencev.

Iz OŠ Metlika je nastopilo 8 ekip v kategoriji mlajših učencev, iz PŠ Suhor pa 6 ekip v kategoriji mlajših učencev.

Vse ekipe so pokazale veliko znanja in dosegle dobre rezultate, ki si jih lahko pogledate v prilogi. Ekipe so dobile tudi priznanje in vsak posameznik je dobil simbolno medaljo.

TOMAŽ ŽUGELJ,

mentor DMG